måndag 30 juli 2007

Att hitta rätt partner

Vi pratade på jobbet idag om olika kulturer. Fick lära mig att man förr i tiden, i Indien, genomförde olika tester av par. Detta för att se om de passade ihop. Schyst tänkte jag, och såg framför mig teoretiska tester varvat med praktiska. Men så fel jag hade, testerna handlade mest om vidskepligheter. Men det fanns även andra typer av tester, t.ex. kollade man om kvinnan var plattfot genom att låta henne blöta fötterna och sedan analysera fotavtrycken! Plattfot var inte bra...

Men det kanske är en idé, att genomföra praktiska och teoretiska tester för att försäkra sig om att man passar ihop? Bocka av på en lista. Kanske inte så romantiskt, men det är väl inte separationer heller?

fredag 27 juli 2007

Singel vs. sambo

Efter en kort tid som ensamboende har jag funnit både nackdelar och fördelar med singelboendet:

- Tvätten blir så mycket mindre däremot tråkigt att tvätta själv.
- Laga mat är aldrig roligt att bara laga åt sig själv men desto bättre att kylskåpet bara innehåller min favoritmat.
- TV och stereo helt för mig själv men jag kanske missar program och musik jag aldrig hade hittat på egen hand.

Än så länge är listan kort, får se om den byggs på i framtiden.

torsdag 26 juli 2007

Det gungar...

...fortfarande trots att jag har stått på fast mark sedan igårkväll. En ganska underlig känsla men helt ok. Har nu börjat aklimatisera mig till verkligheten igen, sakta men säkert. Har bråkat med teleoperatörer, budfirmor och diverse andra företag. Jättekul, men bra förberedelse inför första arbetsdagen på måndag...

onsdag 25 juli 2007

Stockholm igen

Lämnade Landsort imorse och begav oss vidare mot Nynäshamn där två av oss mönstrade av. Seglade hela vägen från Gotland igår, 13 timmar, två åksjuketabletter, 6 timmars sömn. Tillbaka i Stockholm med en underbar upplevelse i bagaget och många sköna nya bekantskaper.

Tack H&C för en underbar semester! Skål!

tisdag 24 juli 2007

Stormvarning

Först skulle stormen komma, sedan skulle den inte komma, sedan kom den och nu är den inte i sikte. Vi åker tillbaka mot Nynäshamn imorgonbitti, tidigt. Har redan laddat med åksjuketablett. Jag är en stor fan av åksjuketabletter nuförtiden...

måndag 23 juli 2007

Gotland, Visby

Har nu varit i Visby i två dagar och har nog aldrig haft det så bra. Idylliska kvarter och gränder, sköna människor och mysiga butiker. Igår blev det saffranspannkaka till lunch och middag blev det ombord på båten. Morgonen började med en lång strandpromenad och nu väntar shopping. Underbar semester!

lördag 21 juli 2007

Första stoppet, Nynäshamn

Idag började resan mot Gotland. Steg ombord på Värmdö och gick för motor/kryssade/gick för motor igen in i Nynäshamn. Imorgon bitti bär det av mot Gotland, men först blir det take away kaffe som den sanna kaffe latte bruttan jag är.

torsdag 19 juli 2007

I rätt ögonblick

Ibland sker saker i precis rätt ögonblick. Min seglats den kommande veckan är en sådan händelse. Den är verkligen välbehövlig efter en intensiv period i mitt liv. Ikväll ringde en vän och undrade om jag hade tid för en fika, hon ringde i precis rätt ögonblick. Kvällen slutade på Hard Rock och kreativiteten flödade.

Ibland är det endast lite timing som krävs för att en dag ska bli lyckad.

Turister, turister, turister...

turister överallt på Stockholms gator! Tog en promenad ner till Dramaten idag för lunch med en vän och vart jag än gick krockade jag med folk som plötsligt stannade framför mig och skulle beskåda något intressant. De går långsamt också, strosar liksom, ser sig inte för, trampar mig på fötterna när de står stilla. Hur funkar det? Hur kan man råka trampa någon på fötterna när man väntar på grön gubbe? Tror de gjorde det med vilje! Så, nu har jag klagat färdigt trots att jag har lovat mig själv att aldrig skriva en endaste ordklagan på denna blogg. Kommer aldrig hända igen, lovar!

Imorgon seglar jag ifrån Stockholm och ska superturista på Gotland med allt vad det innebär!

onsdag 18 juli 2007

Baka liten kaka

Ute faller ett härligt sommarregn och inomhus sitter jag med en kopp kaffe, mysigt. Blir lite sugen på att baka något, får se hur det går med det...

tisdag 17 juli 2007

Regn när som bäst

Stockholm, city, ösregn, dyblöt, café mocca (utan grädde) = underbart

lördag 14 juli 2007

Stockholm, you rock!

Stockholm, Stadion, sommarkväll, folkhav...Metallica! Konserten var suverän, fantastisk och alldeles alldeles underbar. En helt otroligt magisk kväll. Det hade inte blivit vad den blev om det inte hade varit för alla underbara människor i sektion A, rad 5. Jag är stum!

torsdag 12 juli 2007

Metallica i rosa?

Idag är det Metallica konsert. Har fått en t-shirt som jag ska ha på konserten, för att passa in liksom. Den är i svart, tjejmodell och det står Metallica på den. Fick veta att den även fanns i rosa men att J bestämde sig för att svart var nog bäst. Till och med jag håller med om det, vaddå rosa på en Metallica konsert?! Då skulle jag definitivt inte passa in, och det vill väl alla, passa in på en Metallica konsert...

tisdag 10 juli 2007

När du får oväntat besök...


Funderar på ny karriär som barista. Idag har jag nämligen beställt en espressomaskin, en retro sådan, créme-färgad. Kommer att passa så bra i mitt nya kök. När den står på plats är ni alla välkomna på cappuccini, caffé latte, mocca, espresso...

måndag 9 juli 2007

Tomtar på loftet

- Hur funkar det på ett loft? frågade kollegan på jobbet
- Va?
- Ja, alltså jag har alltid undrat, det är ju inte så högt på ett loft
- Jag lovar att maila svaret, skrattade jag

Undrar fortfarande vad han menade...

Regn, regn, regn...

...på min semester. Nu är det fritt fram för solen att börja stråla, jag saknar dig. Visserligen slipper jag känna ångest för att jag sitter inomhus dessa dagar. Kan vara ganska skönt att få göra det då och då, läsa min nya Elle, plocka i nya lägenheten, ha på hög musik och tända ljus även fast det är sommar.

lördag 7 juli 2007

Att flytta vs. terapi

Har ägnat dagen till att flyttpacka, transportera och packa upp. Detta har jag gjort med hjälp av min underbara mamma. Har också insett att flyttprocessen även kan klassas som:

- professionell mor-och-dotter terapi
- rannsakande av sitt jag - påminnelse om sitt förflutna när man rensar bland gammalt
- tidig julafton/födelsedag - att packa upp är som att öppna presenter om och om igen

fredag 6 juli 2007

Kusinvitamin (6 km, 34.10 min)

Jag har allt som allt sju kusiner varav två bor i Stockholm. M är lika gammal som jag och vi har växt upp tillsammans. Somrar som vintrar har vi alltid haft kul ihop, även i vuxen ålder. Inatt föddes hans första och jag sänder mina varmaste lyckönskningar till M och hans nya lilla familj. Kram!

onsdag 4 juli 2007

Målarfärg vs. smink

Har målat klart mitt loft idag, som utlovat. Beviset är färgen på min kropp, i ansiktet och till och med på linserna...

Varför stressa? (6 km, 34,31 min)

Nu när jag har fyra veckors semester har jag fått för mig att jag måste utnyttja den tiden till max. Allt ska hinnas med, inte en endaste timme får gå till spillo. Men hur mycket semester får jag då? Vad är definitionen på semester? Att göra ingenting eller att göra allt det man annars inte hinner med?

Igår var en dag full av händelser, roliga och måsten. Som en gott och blandat påse, lite av varje hände. Idag har jag ingenting planerat förutom att jag ska måla klart mitt loft. Det är ett måste, vill att något roligt ska hända också!

Måste få dela med mig om en rolig sak som hände igår nar jag satt och solade på balkongen. Grannarna bredvid höll på att förbereda inför sin sons ettårskalas som skulle hållas senare på eftermiddagen. På gården hade de ställt upp långbord, stolar och tre stora parasoll som satt fast i borden. Plötsligt kommer en stark vindpust och drar med sig ett av parasollen som i sin tur praktiskt taget flyger över en stor mur och ner på gården bredvid. En gård vi inte har tillgång till. Cecilia, grannen, ser att en kvinna kommer ut på gården och frågar snällt om hon skulle kunna räcka henne parasollet över staketet. På vilket kvinnan svarar att "nej, jag har inte tid"! Den kvinnan måste ju samla poäng på att vara otrevlig, stackarn.

måndag 2 juli 2007

Att vara spontan

Om en timme går jag på semester och det ska jag fira med att måla mitt nybyggda loft. Helt fantastiskt skönt att få vara ledig under en längre tid. I år har jag inte planerat in något utan tänkte ta dan som den kommer, haka på det som dyker upp och verkar intressant. Jag ska öva på spontanitet!